Veel gestelde vragen

Inloggen

Hoe kan ik een account aanmaken?

Je hoeft zelf niks te doen. Als je meedoet aan het onderzoek sturen de onderzoekers jou een mail met een gebruikersnaam, en via de post krijg je een wachtwoord van ons. Dit wachtwoord moet je bij de eerste keer inloggen direct veranderen in een wachtwoord dat je zelf makkelijk kunt onthouden.

Waarom moet ik soms een code invullen en hoe moet dit?

Vanwege de veiligheid moet je elke dag inloggen met een extra code die je via de e-mail krijgt. Dit komt dan vanzelf in beeld te staan. Typ dan je e-mailadres in, dit moet hetzelfde e-mailadres zijn waarop je ook je gebruikersnaam hebt ontvangen. Je ontvangt dan een mail met een code. Typ deze code in op de website, en je kunt inloggen!

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Op het inlogscherm staat 'Vergeten?'. Als je hier op klikt, krijg je een e-mail om een nieuw wachtwoord aan te maken. Het kan zijn dat de mail in een andere map binnenkomt, bijvoorbeeld bij Ongewenste e-mail of Spam, dus check dit goed.

Meedoen aan onderzoek

Hoe kan ik meedoen aan het onderzoek?

Helaas, de aanmeldperiode om mee te doen aan het onderzoek is afgelopen. Kinderen kunnen niet meer meedoen aan het onderzoek. Ben je benieuwd naar de resultaten van dit onderzoek? Volg ons op sociale media, en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Dit kan door ons een mailtje te sturen onder ‘Contact‘.

Wel of niet meedoen?

Je mag zelf weten of je wel of niet aan het onderzoek mee wil doen. Als je niet mee wilt doen aan dit onderzoek hoef je dat verder niet uit te leggen. Als je wel meedoet, maar na een tijdje toch wil stoppen, dan kan dat ook.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Natuurlijk zijn we heel voorzichtig met alle gegevens die wij over jou verzamelen. Alleen de onderzoekers en een aantal organisaties die ons controleren kunnen jouw gegevens bekijken. Jouw naam wordt vervangen door een code. Iedereen die bij dit onderzoek betrokken is heeft een geheimhoudingsplicht; dat wil zeggen dat je naam nooit openbaar wordt gemaakt. Als het onderzoek klaar is worden er artikelen en verslagen voor bijvoorbeeld medische tijdschriften over geschreven. Ook daarin wordt nooit jouw naam genoemd. Je blijft dus volledig anoniem. Het is wettelijk verplicht om de gegevens van wetenschappelijk onderzoek tot 15 jaar na het onderzoek te bewaren. Daarna worden alle gegevens vernietigd.

Wat heb ik eraan als ik meedoe?

Als je meedoet, kun je toegang krijgen tot zelfhypnose oefeningen. Als je de oefeningen vaak genoeg doet, kan je buikpijn misschien minder worden. Ook als je niet direct toegang krijgt tot de oefeningen, kun je altijd na het onderzoek nog toegang krijgen. Dus door mee te doen aan dit onderzoek wordt er veel informatie verzameld. Hierdoor kan jouw huisarts in de toekomst kinderen en jongeren met langdurige buikklachten beter helpen. Zo help jij hen dan ook weer!

Ben ik verzekerd als ik aan dit onderzoek meedoe?

Meedoen aan dit onderzoek is zonder risico en daarom is het niet nodig om een verzekering af te sluiten.

Andere vraag

Mijn vraag staat hier niet tussen, wat moet ik doen?

Als je een vraag hebt over je buikklachten of pijn, dan kan je een afspraak maken met je huisarts. Als je vragen hebt over de zelfhypnose of de website, kan je een e-mail sturen naar: zelfhy-studie@umcg.nl of het formulier op deze website (staat bij Contact) invullen.